Voortenten van het merk Unico tenten

In het verleden maakte Baco tenten voortenten voor aan caravans en kampeertenten. Vanaf heden heeft Baco enkel nog tunneltenten en worden de voortenten onder de merknaam Unico op de markt gezet. Het merk Unico zorgde voor een absolute trend wijziging op het gebied van caravan voortenten. Was de standaard voortent al jaar en dag een tent met een enorme berg aan stokken en voor u als kampeerder een puzzel om een en ander in elkaar te zetten, Unico ontwikkelde totaal iets anders en kwam met ronde tunneltenten en luifels voor aan caravans. Deze sportief ogende tenten hebben de volgende voordelen. Ze zijn een stuk eenvoudiger op te zetten, hebben het voordeel dat ze een stuk lichter zijn dan een normale caravan tent of luifel. En staan bekend als een van de meest stormvaste voortenten en luifels die er op de markt zijn.

De Baco tunneltent was de directe aanleiding voor de ontwikkeling van de voortent van nu en in de toekomst. Zo als de door ontwikkeling op het gebied van tenten ging en modellen elkaar aflosten. De tent in model en uitvoering sterk wijzigde van bungalowtent naar piramide van piramide naar koepeltent, van koepeltent naar tunneltent. En van tunneltenten waar scheerlijnen aan de zijkant noodzakelijk waren, naar tunneltenten zonder scheerlijnen aan de zijkanten. Er is nu een top product ontwikkeld is door Baco tenten, waar scheerlijnen aan zijkanten tot het verleden behoren. En het opzetgemak voor kampeerders een waar genot is geworden.

Unico voortenten

Met het merk Unico heeft Bax Totaalrecreatie in Bergeijk wederom een uniek product ontwikkeld op het gebied van caravan voortenten. De merknaam Unico was daarom direct geboren bij een unieke voortent of luifel behoort een unieke naam en dat is Unico voortenten. Hieronder volgt een uitleg betreft Unico voortenten en luifels en eigenschappen. Ten eerste vallen de modellen op door de sportief ogende modellen op door de ronde vormgeving, dit in tegenstelling van de klassieke tenten die al vijftig jaar wat model betreft stil zijn blijven staan. En waar een ander dessin gordijn of stofje voor een noviteit moet zorgen. Opzetten is dat bij een klassieke voortent een hele puzzel met veel losse stokdelen, bij Unico tenten is dat verleden tijd bij deze tunneltenten voor aan de caravan bestaat het frame uit een boogstok die door middel van een elastiekkoord met elkaar verbonden zijn. Nadat u de boog of boogstokken geplaatst heeft. Dient u de dakliggers te plaatsen. Vervolgens ritst u de zijwanden in en spant de tent aan de onderzijde af met kleine sjorbanden in plaats van tent elastieken. Wat verder opvalt is het gewicht doordat Unico tenten standaard een aluminium frame hebben is het totaal gewicht aanzienlijk lager dan bij een standaard voortent. Doordat de tent rond is en geen scharnierend frame heeft waar veel zijwaartse beweging in zit worden de Unico voortenten en luifels als een van de meest stormvaste aangemerkt door de ANWB, zie de test resultaten.

Voor meer informatie bezoek de site www.unicovoortenten.nl