Tunneltenten zijn een van de meest gebruikte en voorkomende tenten in Nederland. De tunneltenten zijn ideaal omdat ze veel gebruiksruimte hebben. Door de tunnelvorm is er binnen in de tent veel ruimte en kunt u makkelijk lopen en draaien. De tunneltenten staan er ook om bekend dat ze makkelijk op te zetten zijn.

Tunneltenten, geschikt voor de camping

Tunneltenten zijn een van de grotere tenten die er zijn. Daarmee zijn tunneltenten uitermate geschikt om te gaan kamperen of als u langer op een plek blijft. Door de vele ruimte kunt u er ook makkelijk in verblijven als het bijvoorbeeld buiten wat slechter weer is. Tunneltenten zijn niet geschikt voor mensen die op trektocht zijn. Daar is de tent te zwaar voor, maar heeft ook meer handelingen nodig om opgezet te worden.

Materiaal tunneltenten

Vroeger werden tunneltenten alleen gemaakt van katoen. De afgelopen tientallen jaren kwamen er steeds meer andere materialen op de markt. Het voordeel van katoen is dat het ademt en goed tegen alle weersomstandigheden kan. Het nadeel is dat tunneltenten van katoen erg langzaam opdrogen. Tegenwoordig zijn er ook tunneltenten van polyester. Het voordeel van deze kunststof is dat het erg licht is. Dus makkelijk in te pakken. Verder drogen de tenten met een tunnel vorm van polyester vele malen sneller dan katoen. Een nadeel van polyester is dat het in de zon erg warm kan worden en ’s nachts er condens aan de binnenkant van de tent kan ontstaan. Vele tenten worden gemaakt van andere materialen of een combinatie van katoen en polyester.

Voor iedereen een tent

Tunneltenten zijn er in vele soorten en maten. Voor iedereen is er wel een tunneltent. Daarnaast is een tunneltent een echte tent voor het hele gezin. Heerlijk voor bijvoorbeeld een vakantie in het zonnige Frankrijk of het authentieke Italië. Bent u meer op trektocht? Probeer dan eens een lichtgewicht of een 1 persoons tent. Ideaal voor mensen die op doortocht zijn. De tunneltenten koopt u gemakkelijk op Tunneltenten.nl.