Baco tenten en tunneltenten

Tenten verschillen eigenlijk in niets van alle andere producten die we als consument gebruiken. Ook voor tenten geldt dat we een betere willen hebben als we er meer gebruik van maken. Wie het betere wil hebben, of misschien wel het beste, kan er niet omheen om ook de producten van BACO te bekijken. Het is een ‘huismerk’, en dat is eigenlijk een term die deze vakantieverblijven een beetje onrecht aandoet. BACO’s zijn namelijk niet de goedkoopste, maar zijn door de hoge kwaliteit en de hoge graad van afwerking tenten die de beste prijs-kwaliteitverhoudingen kunnen voorleggen.

Noemenswaardige details? Er zijn er vele. Dat begint met het doek waarvan de tenten gemaakt zijn: Het dak van een BACO tunneltent is gemaakt van Ten Cate Residential-doek, de zijwanden van 320 grams katoen, waarbij vermeld moet worden dat de onderzijde een kunststof ‘muurtje’ heeft. Daardoor droogt de onderkant van de tent snel en ontstaat er geen lekkage als er iets tegenaan gezet wordt. De vloer is gemaakt van Bisonyl dat als vormvast en ijzersterk te boek staat. Door een slimmigheidje is die vloer drempelvrij te maken. Alle ritsen in de tenten zijn spiraalritsen: sterker dan getande ritsen. Het probleem van zand in ritsen is opgevangen door gebruik te maken van ritsbeschermers.

Uiteraard zijn Baco tenten voorzien van de innovatieve boogstokken, standaard gemaakt van lichtgewicht aluminium en traploos in hoogte verstelbaar met power-grip klemmen.

Er is echter meer. Een BACO heeft bijvoorbeeld geen scheerlijnen nodig om stormvast te blijven staan; daar zorgen sjorbanden voor. Dat scheelt aan elke zijde anderhalve meter en die gewonnen ruimte kan ideaal zijn om bijvoorbeeld een auto te parkeren.

Het verhaal van de kwaliteit van de BACO-tenten werd kracht bij gezet door de ANWB. Die testte de BACO gezinstunneltent en oordeelde:

‘Wie kiest voor duurzaamheid en kwaliteit heeft aan een BACO een wereldtent!’

Evenementen waar u Baco tenten kunt treffen

Baco Tenten zal vertegenwoordigd zijn op de ANWB-Kampeerdagen 2012. De ANWB kampeerdagen vinden plaats op zaterdag 21 en zondag 22 april. Dit evenement wordt gehouden in Oudekerk aan de Amstel op Recreatiegebied Ouderkerkerplas en is op beide dagen van 10.00-17.00 uur geopend.

Historie van de Baco tunneltenten

De geschiedenis van Bax Totaalrecreatie begint bij het echtpaar Jos en Mien Bax dat in 1969 het besluit neemt hun banen bij Sporthuis Centrum, het latere Center Parcs, op te zeggen en voortaan caravan luifels en voortenten te gaan maken. Dit gebeurt in eerste instantie in een kippenhok in Bergeijk, maar al spoedig moet er verhuisd worden omdat de ruimte te klein wordt. Ze verhuizen naar het voormalige pand van de Boerenbond in Bergeijk en het aantal personeelsleden neemt toe tot 6 personen.

Deze uitbreiding heeft al snel tot gevolg dat er wederom moet worden verhuisd. In 1976 wordt een pand aan het Eijkereind 43 in gebruik genomen, maar ook dit blijkt na slechts enkele jaren wederom niet toereikend. Het aangrenzende pand op 39 wordt aangekocht en de groei gaat gestaag verder. Meer vierkante meters en meer personeel; er werken dan 20 personen.

Het assortiment wordt voortdurend veranderd en uitgebreid. Vanaf de jaren ’80 wordt de collectie uitgebreid met kampeertenten, en bij de voortenten vindt een belangrijke verandering plaats; de ronde voortenten worden geïntroduceerd.

Dat laatste blijkt een schot in de roos en sindsdien zijn de producten van Bax Totaalrecreatie; Unico, Baco en Falco, tenten die tot het beste op de markt gerekend mogen worden. De tenten worden regelmatig tot testwinnaars uitgeroepen.

2006 is het jaar dat de zonen John en Mark het bedrijf overnemen. Dan vindt tevens de laatste verhuizing plaats. Tegenwoordig is Bax Totaalrecreatie gevestigd op ‘t Stoom, wat 4 keer zo groot is als de eerdere huisvesting. Het aantal personeelsleden stijgt gestaag mee, er werken inmiddels meer dan 40 mensen.

Ontstaan van de merknaam Baco Tenten

De naam Baco tenten is een afkorting van Jos Bax en Mien Coppelmans, dit zijn de oprichters van het bedrijf. En gaan door het leven als de Fam. Bax de eerste twee letters van de achternaam waren de directe aanleiding om het merk Baco tenten te lanceren.

Onderhoudstips voor uw Baco tent

In onderstaand overzicht vindt u onderhoudstips om jaren te kunnen genieten van uw Baco tent

 • Maak uw tunneltent zuiver met een zachte borstel of handveger
 • Als u uw tent af wilt spoelen met water gebruik uitsluitend leidingwater
 • Indien u aan zee gekampeerd heeft gebruik dan leidingwater om zout resten te verwijderen
 • Gebruik geen zeep of afwasmiddelen om uw tent zuiver te maken, dit lost impregneer materialen op en geeft lekkage.

Hoe kunt u vlekken in uw tent doek verwijderen

 • Zeep: Als er zeep of afwasmiddel op uw tent is gekomen spoelt u dat met veel leidingwater uit. Indien er hierdoor lekkage is ontstaan adviseren wij u het katoenen tentdoek van uw Baco tunneltent opnieuw te impregneren.
 • Harsdruppels: Indien er harsdruppels op uw tent zitten adviseren wij u dit met een lepeltje weg te schrapen, de restanten die overblijven laat u drogen en doet u doormiddel van uw vingers laten verpulveren.
 • Vogelpoep: Zoveel mogelijk af spoelen met leidingwater het restant wat achterblijft kunt u nadat het tentdoek droog is afborstelen, gebruik  hiervoor een zachte borstel of handveger.
 • Gemorste vloeistoffen: Deze kunt u het best verwijderen door een keukenrol te gebruiken en de vloeistof op te deppen (Gebruik geen schoteldoek waar zeepresten in zitten). Blijven er resten achter deze dan naspoelen met leidingwater.

Afbreken tenten en reparatieperiode

 • Het is geen probleem als u uw tent nat af moet breken. Door het inpakken van de tent kan de waterdichtheid tijdelijk minder zijn als u de tent weer in natte toestand op gaat zetten. Nadat uw tent volledig droog is zal de waterdichtheid weer volledig terug keren. Let er wel op dat u de tent niet langer dan 24 uur nat ingepakt laat anders kan verstikking optreden.
 • Voor het behoud van uw Baco tent is het noodzakelijk om deze schoon en droog op te bergen in een droge ruimte.
 • Onze tenten reparatie periode loop van 1 september tot en met 15 december wij vragen u met klem uw tent in het geval van: reparaties, veranderingen of service gevallen tijdig aan te leveren.

Voortenten van Unico en tenten van Baco en Falco worden in dit atelier geproduceerd

Bekijk hier het atelier waar uw voortent of tent gefabriceerd wordt. De voortenten en tenten worden met de grootste zorg gefabriceerd op zeer moderne machines voorzien van transportbanden. Om productie optimaal te laten verlopen worden alle tenten getransporteerd naar de machines door een vernuftig transportsysteem.