Power-Grip klemmen zorgen voor optimaal afspannen van uw tent

Power-Grip klemmen, een term die tot voor kort niet of nauwelijks voorkwam als u tent wilde kopen. Maar al jaren een beproefd onderdeel in de voortenten en luifel branche. In de duurzamere tenten anno 2012 is de power-grip klem niet meer weg te denken. Een power-grip klem is een kunststof klem om een tentstok op te kunnen spannen. Gebeurde dit in de beginjaren nog met een metalen palletje wat uitveerde en vergrendelde in een gaatje wat in de tentstok geboord was, wat niet altijd vlekkenloos verliep. Werd dit systeem al snel in voortenten en luifels vervangen door een metalen buisklem voorzien van vleugelmoer om traploos een tentstok op te kunnen spannen. Ook in de bungalowtenten deed de buisklem met vleugelmoer snel zijn intrede, het nadeel van een stok stellen met een metalen vleugelmoer is dat er door de vleugelmoer aan te draaien putjes ontstaan in de tentstokken, waardoor de tentstokken na van loop van tijd niet meer lekker schuiven of zelfs vast gaan zitten. In de Baco tunneltenten zitten vanaf heden ook geen stelringen meer met vleugelmoeren, maar worden louter nog power-grip klemmen gebruikt. Deze klemmen voorkomen beschadigingen op de tentsokken zijn eenvoudig te bedienen en zorgen ervoor dat u de boogstokken eenvoudig in hoogte kan stellen.

 

Baco tenten, constant innoveren

Wij beseffen dat door gebruik van power-grip klemmen de tent duurder wordt, dan dat deze uitgevoerd zou zijn met stelringen die voorzien zijn van vleugelmoeren. Maar Baco tunneltenten staat voor kwaliteit en als wij een verbetering aan ons product kunnen doen staan wij hiervoor open.

Ondanks dat de Baco tunneltent in het verleden uitgeroepen werd tot Gezinstent van het jaar en de ANWB in de test van 2009 schreef: “Wie kiest voor duurzaamheid en kwaliteit heeft aan de Baco tenten een wereldtent”, vinden wij het als Baco tunneltenten een zaak om onze tenten indien mogelijk te perfectioneren en of te verbeteren om zo de concurrerende merken een stap voor te blijven.

Bij het merk Falco tenten, dat tevens door Bax Totaalrecreatie, fabrikant van Baco tenten geproduceerd wordt, zijn de stokken eveneens in hoogte verstelbaar door middel van power-grip klemmen. Net als bij het merk UNICO, de ronde caravan voortenten en luifels van fabrikant Bax Totaalrecreatie.