Grondzeilen in de tenten van Baco, uitsluitend kuip grondzeilen

Het kuipgrondzeil van Baco tenten is bisonyl, dit is de meest duurzame kwaliteit die u als kuipgrondzeil kunt kopen. In de Baco tent is het grondzeil tevens afritsbaar. Wat zijn de verschillen in grondzeilen bij tunneltenten en welk voor- of nadeel heeft een bepaalde grondzeil kwaliteit?

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende grondzeilen die in een tunneltent voor kunnen komen.

Grondzeilen; de voor- en nadelen van grondzeilen

Grondzeilen van bisonyl

Bisonyl is het meest duurzame materiaal wat u als tent kampeerder kunt kopen en wordt ondermeer in Baco en Falco tunneltenten gebruikt. Dit materiaal heeft een polyester inlage en is aan twee zijden geplastificeerd, waardoor het eenvoudig zuiver te maken is. Het voordeel van dit materiaal is sterk en duurzaam, het nadeel van deze grondzeilen is dat het zwaarder is standaard grondzeil kwaliteiten.

Grondzeilen van polyester

Dit materiaal wordt gebruikt in lichtgewicht tenten, heeft een compact pakvolume maar is relatief kwetsbaar, en heeft een lage inscheur weerstand. Dit materiaal wordt over het algemeen gebruikt in tunneltenten voor trekkend kamperen. Deze tenten worden over het algemeen gekocht op gewicht en pakvolume en dan scoort polyester hoog.
Voor een tent die gebruikt wordt voor vastkamp kamperen is deze grondzeil kwaliteit wel aan de magere kant. Wij adviseren bij deze grondzeil kwaliteit om onder de kuip van uw tunneltent een onderzeil te gebruiken.

PE Grondzeilen

Dit materiaal is de minst duurzame kwaliteit grondzeil die u in een tent kunt kopen. En wordt over het algemeen gebruikt in de onderbouw van de tunneltenten. Het materiaal wordt ook gebruikt om afdekzeiltjes van te maken. Het materiaal PE is een gevlochten materiaal met een zeer dun laag je PVC er op, bij een lichte beschadiging geeft dit materiaal lekkage, waardoor wij adviseren om onder de tent een onderzeil te gebruiken.

In het verleden zat er enkel in de binnentent een grondzeil, bij de meeste tunneltenten hebben de tenten van nu een volledig kuipgrondzeil onder de volledige tent. Het voordeel van een volledig kuipgrondzeil in uw tent is dat u geen last heeft van regen water en of tocht. Mocht u toch last hebben van vuil, water of vocht, kijk dan hier voor tips over het reinigen van uw tent.

Indien u een tent koopt zijn afritsbare grondzeilen een absolute aanrader, het voordeel van een aanritsbaar kuipgrondzeil in uw tent is dat tent en grondzeil van elkaar gescheiden kunnen worden. Hierdoor wordt de tent in meerdere tentzakken verpakt, waardoor deze beter te hanteren en te verdelen is in uw auto. Tevens heeft een afritsbaar kuipgrondzeil als voordeel dat met op en afbreken van uw de tunneltent, uw tent niet met de grond in aanraking komt.

Daarnaast maakt een afritsbaar kuipgrondzeil het op en afbreken van de tent een stuk eenvoudiger. Wilt u weten hoe eenvoudig het is om een Baco tunneltent op te zetten, dan kunt u hier de instructie video bekijken.

Mocht u verdere vragen hebben over de grondzeilen van de Baco tunneltenten, of over de gebruikte materialen in deze tenten, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen. U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan onze showroom voor persoonlijk advies of om de tenten van Baco in het echt te bekijken.