De Baco tunneltenten zijn door de ANWB onder de loep genomen.

Baco Tenten zijn door de ANWB in het verleden een tweetal keer grondig onder de loep genomen. Hieronder volgt de beoordeling van de ANWB over Baco tenten.

ANWB test 2009:

“Wie kiest voor ruimte duurzaamheid en kwaliteit, heeft aan de Baco 3500 een wereldtent.”

Dat zijn de letterlijke woorden in het oordeel van de ANWB tijdens de test van de Baco tent.
De opzettijd  bedraagt ca. een haf uurtje, u kunt de tent uiteraard ook opzetten zonder de aanritsbare luifel. De stevige boogstokken worden in tunnelsleuven geritst. De boogstokken zijn voorzien van power-grip klemmen en zijn in hoogte verstelbaar, zodat u de tent ook op een ongelijk terrein strak op kan zetten. Rondom wordt de tunneltent afgespannen met duurzame sjorbanden in plaats van afspanrubbers. Het licht gekleurde doek en de grote folie ramen zorgen voor optimale licht inval in de tent. De ventilatie is optimaal, ook bij regen dankzij de blindering die aan de buitenzijde is uit te spannen. De voorwand van de tent is geheel te openen en drempelvrij te maken, de ritssluiting wordt beschermd tegen zand doordat tent voorzien is van een ritsbeschermer. De comfortabele afritsbare luifel is tevens voorzien van ramen en optioneel uit te breiden met:

  • Een aanritsbaar Voorscherm
  • Een aanritsbare dakluifel.

In materiaal en afwerking blinken de Baco tunneltenten uit. Het dak is van Ten Cate Residential doek en de wanden van stevig katoen 320 gr/m2. Rondom is de tent voorzien van een kunststof spatrand die voorkomt dat het doek vies wordt, voorkomt lekkage als hier iets tegen aan staat. En zorgt er tevens voor dat uw tent sneller droog is dan een katoenen tent zonder deze kunststof spatrand.

Baco tunneltenten assortiment

Het assortiment Baco tunneltenten bestaat uit een viertal modellen, namelijk:

  • Baco 4600: deze volwaardige 6 persoons gezins tunneltent heeft drie twee persoons slaapcabines.
  • Baco 4000: deze volwaardige 5 persoons gezins tunneltent heeft een drie en een twee persoons slaapcabine.
  • Baco 3500: deze volwaardige 4 persoons gezins tunneltent heeft twee, twee persoons slaapcabines.
  • Baco 3200: deze compacte twee tot vierpersoons tunneltent heeft een grote slaapcabine die voorzien is van een scheidingswand met ritssluiting.