Bologna voortenten van het merk Unico

De Bologna is geen tent maar een voortent uit het Unico programma. Het merk Unico voortenten is net als Baco tenten, een merk dat door Bax Totaalrecreatie in Bergeijk geproduceerd wordt. Vanuit de Baco tunneltenten ontwikkelde Bax Totaalrecreatie ronde tunneltenten voor aan caravans. Het eerste model voortent dat ontwikkeld werd, was de Bologna voortent. Vandaar dat er door consumenten met regelmaat gezegd wordt: ik heb een Bax of Baco Bologna tent. Men bedoelt dan dat de tent door Bax gemaakt is, we praten echter bij ronde voortenten en luifels niet over het merk Bax of Baco tenten maar hebben het dan over Unico voortenten of luifels.

De Bologna tunneltent voor aan de caravan kenmerkt zich ten opzichte van bestaande tent leveranciers in opzetgemak, de Bologna is de snelst opzetbare voortent op de markt. Het opzetten van deze caravan tunneltent gaat als volgt te werk. Men zet de boogstok die met een elastiekkoord aan elkaar verbonden is in elkaar en fixeert hem aan de onderzijde met een spanband. Vervolgens trek je de Bologna tent door de rail van de caravan, en spant de driehoekige panelen in het verlengde van de naad tegen de caravan af. Pak nu de boogstok die u reeds in elkaar gezet heeft op en zet deze tegen de caravan en rits de boogstok in de tunnelrits. Zet de boog naar voren en fixeer deze met de lange sjorband zodat de boogstok niet terug kan vallen naar de caravan. En ga de drie dakliggers plaatsen in het dak, rits vervolgens de zijwanden in en span de onderzijde van de tent af.

De Bologna tent heeft een diepte van 280 cm. als vloermaat, en is optioneel uit te breiden met een aanritsbare dakluifel, de voorbereiding ritssluiting zit standaard op de tenten.

Voor meer informatie over de Unico Bologna voortent bezoek de site van Unico voortenten en luifels.