2 Persoons tent

2 Persoons tent is een van de meest verkochte tenten ter wereld. Dit komt omdat de meeste reiziger of kampeerders graag met zijn tweeën reizen en daarom een 2 persoons tent aanschaffen. Het is ten eerste goedkoper dan twee lossen tenten, maar ook veel makkelijker met opbergen tijdens de reis. De mogelijkheden met een 2 persoons tent zijn daardoor ook eindeloos.

Mogelijkheden 2 persoons tent

Een 2 persoons tent is in verschillende maten verkrijgbaar. Het ligt aan u hoeveel ruimte u wilt hebben tijdens het kamperen of de reis. De meeste 2 persoons tenten zijn 3 tot 6 meter lang en 2 tot 5 meter breed. Natuurlijk is er een 2 persoons tent die groter en kleiner is. De 2 persoons tent kan licht en makkelijk op te bergen zijn, maar die zijn meestal kleiner. Ook zijn er tenten die wat groter zijn. Deze zijn meer geschikt om langer op een plek te blijven. Het kost alleen meer tijd om deze tent op te zetten.

Materiaal

De materialen van een 2 persoons tent zijn ook verschillend. Meestal is er voor de binnentent, buitentent en grondzeil een apart materiaal. Erg belangrijk is om te kijken waar de tent voor gebruikt wordt. Een tent die vooral in koude gebieden of gebergtes wordt gebruikt is het handig om een 2 persoons tent te hebben me een goede en warme binnenkant. De buitenkant van de meeste 2 persoons tenten is waterdicht. Er is wel een verschil in de hoeveelheid regen/water dat een tent kan hebben. Bepaalde tenten kunnen bij een hoeveelheid regen gaan lekken. Daarom is het altijd aan te raden om u zich te laten adviseren door deskundigen bij een aankoop van een tent.

Grondzeil 2 persoons tent

Bij een 2 persoons tent is het ook belangrijk dat de grondzeil waterdicht is. Niks is vervelender om tijdens uw verblijf een natte ondergrond te hebben. Een grondzeil is meestal van een stof gemaakt die meer waterdicht is dan de buitenkant. Dit omdat een ondergrond altijd wel vochtig is. Voor iedere kampeerder, reiziger, avonturier is er een 2 persoons tent.

Lees meer over een 4 persoons tent of over al onze tenten.