Quick-Lock steunen steunen in tenten

Quick-Lock steunen worden gebruikt om tenten aan de caravan te monteren. Deze kunststof blokjes voorkomen dat er moet worden geschroefd, aangezien ze tegen de caravan aan gedrukt worden. Veel tent kampeerders halen vaak de Quick-Lock steunen en Power-Grip klemmen door elkaar. Om deze verwarring uit de wereld te helpen kunt u hier lezen wat een Power-Grip klem precies is.
Quick-Lock steunen zijn enkel van toepassing op voortenten, vandaar dat u ze niet aan zult treffen bij de tunneltenten van Baco.

Quick-Lock steunen, de oorsprong

In de jaren 90 is de Quick-Lock steunen ontwikkeld. Tot die tijd was het voor de montage van een voortent aan een caravan, noodzakelijk om te schroeven aan de caravan. Veel kampeerders hadden hier op een gegeven moment genoeg van, aangezien het lekkage kon veroorzaken. Rottende caravans en zijpanelen als gevolg. Door de invoering van de Quick-Lock steun, is het aantal schade gevallen door lekkage sterk afgenomen.

Quick-Lock steunen, hoe werken ze?

Aan de tent of luifel die u op wilt zetten, dient een tweede pees gestikt te zijn, waar u de Quick-Lock steunen aan bevestigd. Aan deze steun zit een rubber polstering aan de achterzijde, dus uw caravan wordt niet beschadigd. Vervolgens worden de noklikkers in de Quick-Lock steunen gehaakt en spant deze op. Het is eventueel ook mogelijk om aan oudere tenten een tweede pees te laten zetten, om op die manier toch gebruik te kunnen maken van de Quick-Lock steunen.

Let er bij de aanschaf van een nieuwe tent wel op of de steunen standaard bij worden geleverd. Bij de tenten van Unico is dit wel het geval. Voor meer informatie over de voortenten van Unico kunt u terecht op www.unicovoortenten.nl