Stormvast staat synoniem aan de tunneltenten van Baco. Er zijn maar weinig concurrenten die net zo stormvast zijn als de tenten van Baco. Veel kampeerders vragen zich af hoe het komt dat de tenten van Baco zo stormvast zijn invergelijking met de concurrent. Dit heeft meedere redenen en vaak is het een combinatie van verschillende eigenschappen. Hieronder ziet u een opsomming van de eigenschappen van Baco tenten, die de tenten zo stormvast maken.

Waarom is een Baco tunneltent zo stormvast?

Door een tent uit te voeren met een aanritsbaar kuipgrondzeil wordt de stormvastheid van een tent vergroot er kan namelijk geen wind in de tent die een tent op zou kunnen liften. De basis tent is namelijk rondom afgesloten. Baco tenten worden niet afgespannen met een scheerlijntje of rubberring maar met kleine sjorbanden, deze zijn makkelijk na te spannen hierdoor kan je deze tenten net wat strakker aan de grond zetten ten opzichte van andere merken en staat de Baco stabiel en stormvast.
Het tentdoek waar de daken van Baco tenten van gemaakt zijn is Ten Cate Residential doek. Deze lichtere variant van All Season doek heeft de eigenschap dat het materiaal nauwelijks vervormt door temperatuur of weersinvloeden. Dit in tegenstelling tot polyester of katoenen tenten. Als een materiaal nauwelijks vervormt krimpt of rekt geeft dit een positieve eigenschap die de tent stormvast maakt.

De belangrijkste bijdrage wordt echter geleverd door de constructie van de tent de voorgebogen boogstokken van dikwandig aluminium zijn tevens in hoogte verstelbaar.
Doordat de boogstokken voorgebogen zijn en hierdoor star zijn zit er weinig zijwaartse beweging in een Baco tent. Doordat deze boogstokken ook nog eens dikwandig zijn draagt dit extra bij aan de stormvastheid. Omdat de boogstokken ook nog in hoogte verstelbaar zijn kan men de boogstokken op spannen en ontstaat er geen ruimte tussen tent en boogstokken ook dit aspect draagt bij aan een tent die stormvast moet zijn.

Het verdere voordeel is dat scheerlijnen bij een Baco niet nodig zijn om een tent stormvast op een campingplaats neer te zetten. Dit bespaart u eveneens veel ruimte hier kan nu mogelijk een bijzettent of auto staan.