Baco tunneltenten, huismerk van Bax Totaalrecreatie

Baco tenten was het eerste private label van Bax Tenten. Het bedrijf Bax Totaalrecreatie voorheen Bax tenten, werd in 1969 opgericht door de familie Bax. De naam Baco tenten werd geboren dit was de afkorting van de eerste twee letters van de achternamen van Jos Bax en Mien Coppelmans. In de loop derjaren werden er meedere merken gelanceerd, zoals Falco tenten en Unico voortenten en luifels. Het merk Baco is altijd exclusief gebleven en enkel te verkrijgen bij Bax Totaalrecreatie in Bergeijk. De overige merken zijn wel nationaal en internationaal weggezet. Het merk Falco tenten is breed in de Nederlandse markt gezet en een zeer gewaardeerde speler onder de tentverhuur bedrijven. De Unico voortenten en luifels worden momenteel over heel Europa verkocht, er zijn inmiddels verkooppunten in de volgende landen: Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Noorwegen, Zweden en Finland.

Het merk Baco tunneltenten is de top als het gaat om gezins tunneltenten. Deze tenten hebben hun naam in de tenten branche reeds meerdere malen bewezen.

Zo is de Baco in het verleden uitgeroepen tot ANWB Gezinstent van het jaar, en schreef de ANWB in de tenten test van 2009.

“KIES JE VOOR RUIMTE DUURZAAMHEID EN KWALITEIT DAN HEB JE AAN EEN BACO EEN WERELDTENT”

Tunneltenten uit de Baco tenten serie

In het verleden zijn er onder de merknaam een drietal series kampeertenten geproduceerd. Het begon met bungalowtenten. Deze tenten kenmerkten zich als zijnde de eerste bungalowtenten met afritsbaar kuipgrondzeil. De markt veranderde en het assortiment van Baco tunneltenten werd aangepast aan de markt van toen de consument wilde piramide tenten. En Baco bracht in deze tenten tal van noviteiten op de markt. Zo is Baco het eerste merk dat kwam met een afritsbaar grondzeil, de drempelvrije ingang met ritsbeschermer deed eveneens zijn intrede. De A-stok werd geboren een constructie die het mogelijk maakte om een vrije entree te creëren naar de entree van de tent. Eind jaren negentig kwamen de tunneltenten opzetten. Deze tenten hadden als voordeel ten opzichte van een piramide tent snel opzetbaar, maar hadden als nadeel ook hier waren tal van scheerlijnen nodig om de tent stabiel en stormvast neer te zetten. Baco tenten ging verder en kwam met voorgebogen boogstokken, waardoor scheerlijnen aan de zijkanten verleden tijd waren. Deze tenten staan namelijk enorm stabiel en hebben aan de zijkanten van de tent geen scheerlijnen nodig wat u enorm veel plaats bespaard op de camping. Tevens werden deze boogstokken in hoogte verstelbaar gemaakt zodat de tent ook op een ongelijk terrein strak neer gezet konden worden. Vanaf het eerste uur werd er eveneens gekozen om de boogstokken niet aan de buitenzijde door tunnelsleuven te schuiven.

In Baco tenten werden tunnelritsen geplaatst,  zodat u de boogstok enkel recht hoeft te drukken, vervolgens de tunnel kan sluiten en als laatste span je de boog in hoogte op. Hoe eenvoudig kan het zijn.