Schoonmaken en onderhouden van uw tent of tunneltent

Door uw tent regelmatig grondig schoon te maken wordt de levensduur van de tent aanzienlijk vergroot. Dus het loont zeker de tunneltent goed te onderhouden. Veel mensen weten echter niet hoe het schoonmaken van tenten het best werkt, of waar ze voor op moeten passen. Dus hoe gaat u te werk bij het schoonmaken van uw tent?

Wanneer uw tent vies of niet helemaal proper meer is, en u besluit de tent te gaan reinigen, gebruik dan nooit zeepmateriaal. Het tentdoek is namelijk geïmpregneerd om zo de tent waterdicht te maken. Wanneer er zeep gebruikt wordt voor het schoonmaken, schaadt dit de waterdichtheid van het tentdoek. In eerste instantie lijkt er niet veel aan de hand, maar de rekening krijgt u geheid later gepresenteerd. Bij de eerste volgende kampeer vakantie zal de tent gaan lekker op de plaatsen waar het tentdoek aangetast is.
Om uw tunneltent zuiver te maken adviseren wij u om uitsluitend water te gebruiken en absoluut geen hoge druk spuit.

Neem bij het schoonmaken van de tent altijd de volgende punten in acht:

Als uw tent niet zuiver is gebruik geen zeepmiddelen of afwasmiddelen maar uitsluitend zuiver water, nadat uw tunneltent droog is borstel deze af met een zachte handveger, ga hiermee niet over de ramen de handveger kan namelijk de ramen beschadigen.

Als er in uw tent blinderingskleppen aan de binnen of buitenzijde van uw tent zitten sluit deze dan alvorens u de tent op gaat vouwen. Bij het opvouwen van tunneltenten adviseren wij u vooraf de tentzak te pakken zodat u weet op welke breedte u uw tunneltent op kan vouwen.

Nadat het schoonmaken van uw tent gebeurd is gaan we de tent opvouwen, probeer scherpe vouwlijnen te voorkomen op ramen het duurt namelijk vrij lang voordat deze vouwlijnen weer uit tenten getrokken zijn. Pak uw tent aan de voor en achterzijde in het midden vast sla deze een paar keer op en neer zodat er een vouwnaad ontstaat in het midden van het dak. Bij het opvouwen dient u nu rekening te houden dat u de driehoekige panelen naar binnen toe slaat zodat er een rechthoek ontstaat. Vouw vervolgens de tent op de breedte van de tentzak op en rol de tent vervolgens in elkaar zodat deze makkelijk in de tentzak past. Bij het oprollen van tenten er op letten dat u altijd naar de openzijde van de tent rolt zodat de lucht uit de tent gerold wordt zodat er een compact pakket over blijft.

Doe dit niet bij het schoonmaken van tenten

  • gebruik geen reinigingsmiddelen bij het schoonmaken van tenten
  • gebruik geen zeep wanneer u uw tent reinigt
  • ga zorgvuldig om met drijfgas uit spuitbussen
  • haarlak, deodorant, insekticide, etc. kan de impregnering aantasten, pas hier mee op
  • ga zorgvuldig om met insekticide, spuit dit niet op tentopeningen, dit kan het tentdoek aantasten

Bij eventuele vragen betreft schoonmaken of opvouwen van tenten adviseren wij contact op te nemen met Baco tenten.