Tenten nieuws

Voor seizoen 2012 is er veel nieuws bij Baco tenten. De collectie wijzigt voor seizoen 2012 in kleur en op detail niveau verandert er ook het een en ander in de Baco tenten. Baco is een van de weinige merken op de markt, die door de ANWB in het verleden bekroond is met de titel ANWB gezinstent van het jaar. De Baco 350 tegenwoordig Baco 3500 wist deze titel te veroveren. In de ANWB tenten test van 2009 gooide de Baco wederom hoge ogen. De ANWB omschreef de Baco tent in één zin namelijk: “Wie kiest voor duurzaamheid en kwaliteit heeft aan de Baco een wereld tent!”

Nieuws over de Baco tunneltenten

Wat zijn de veranderingen bij Baco tunneltenten? De donkergroene onderzijde wordt vervangen door de kleur antraciet. De luifel van de tent is dieper geworden er zitten in de luifel ramen, de slikrand aan de onderzijde wordt afneembaar, en de luifel zit niet meer vast aan de tent maar is afritsbaar zo is er nu voor u als potentiële gebruiker de mogelijkheid om de tent met of zonder luifel op te zetten.

In beide zijwanden en voorwand is een gaasraam geplaatst met aan de buitenzijde zowel een folie klep als stoffen blinderingsklep. De folie is ervoor om het gaasraam af te sluiten, zodat u een volledig raam blijft behouden. De stoffen klep kunt u gebruiken om te blinderen en of naar buiten weg te spannen zodat u ook kan ventileren tijdens regen en of zon.

De katoenen binnententen worden opgehangen door middel van een metalen S-haak met daar tussen een binnentent elastiek om te voorkomen dat deze afscheurt als deze onnodig belast worden. In de deur van de binnentent zit een regelbaar horrengaas zodat optimaal ventileren tot de mogelijkheden behoort.

De voorgebogen boogstokken zijn vanaf heden traploos in hoogte verstelbaar door middel van een power-grip klem in plaats van een metalen vleugelmoer, dit traploze systeem zorgt ervoor dat u de tunneltent ook op een ongelijk terrein strak op kan zetten. En dat overmatige spanning op de grondzeil rits wordt voorkomen. Bij deze constructie zijn scheerlijnen aan de zijkanten van de tent overbodig, wat enorm veel plaats op uw kampeerplek bespaart. Hier kan nu in vergelijking tot piramide tenten en klassieke tunneltenten waar scheerlijnen noodzaak zijn, uw auto of een bijzettent staan.

Het unieke ventilatie systeem maakt het ook mogelijk om tijdens regen optimaal te ventileren in de tent. In de voorwand zitten namelijk in beide hoeken grote afsluitbare ventilatie panelen.

Wij nodigen u graag uit om de nieuwe collectie te komen bezichtigen in onze showroom te Bergeijk, waar u naast de Baco tenten tevens een grote collectie kampeertenten van andere bekende merken vindt!