GESCHIEDENIS VAN BACO TENTEN

GESCHIEDENIS EN ONTSTAAN VAN DE TUNNELTENTEN VAN BACO

De geschiedenis van Bax Totaalrecreatie begint bij het echtpaar Jos en Mien Bax dat in 1969 het besluit neemt hun banen bij Sporthuis Centrum, het latere Center Parcs, op te zeggen en voortaan caravan luifels en voortenten te gaan maken. Dit gebeurt in eerste instantie in een kippenhok in Bergeijk, maar al spoedig moet er verhuisd worden omdat de ruimte te klein wordt. Ze verhuizen naar het voormalige pand van de Boerenbond in Bergeijk en het aantal personeelsleden neemt toe tot 6 personen.

Deze uitbreiding heeft al snel tot gevolg dat er wederom moet worden verhuisd. In 1976 wordt een pand aan het Eijkereind 43 in gebruik genomen, maar ook dit blijkt na slechts enkele jaren wederom niet toereikend. Het aangrenzende pand op 39 wordt aangekocht en de groei gaat gestaag verder. Meer vierkante meters en meer personeel; er werken dan 20 personen.

INTRODUCTIE VAN DE BOOGSTOKKEN IN DE TENTEN EN TUNNELTENTEN

Het assortiment wordt voortdurend veranderd en uitgebreid. Vanaf de jaren ’80 wordt de collectie uitgebreid met kampeertenten, en bij de voortenten vind een belangrijke verandering plaats; de ronde voortenten worden geïntroduceerd.

Dat laatste blijkt een schot in de roos en sindsdien zijn de producten van Bax Totaalrecreatie; Unico voortenten en luifels, Baco tenten en Falco tenten, tenten die tot het beste op de markt gerekend mogen worden. De tenten worden regelmatig tot testwinnaars uitgeroepen.

2006 is het jaar dat de zonen John en Mark het bedrijf overnemen. Dan vindt tevens de laatste verhuizing plaats. Tegenwoordig is Bax Totaalrecreatie gevestigd op ‘t Stoom, wat 4 keer zo groot is als de eerdere huisvesting. Het aantal personeelsleden stijgt gestaag mee, er werken inmiddels meer dan 40 mensen.